Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.

Naprakész sajtószemle
Tudj meg többet rólunk a médián keresztül:
TV / rádió / internet... »

Csatlakozz hozzánk!
Legyél az önkéntesünk, a Mozgalomnak szüksége van Rád... »

Mit tehetsz Te?
Örülünk, hogy itt vagy! Ez azt jelenti, hogy fontosnak tartod célunkat...»

Családbarát helyek
Ajánlj Családbarát helyet! Országos adatbázisunk folyamatosan bővül... »

Vándorbölcső/babazászló

VÁNDORBÖLCSŐ

Az Ágymester Manufaktúra felajánlásából indult a Három Királyfi Három Királylány első bölcsője még a Mozgalom alapításakor. A nagy érdeklődésre tekintettel kaptunk még egy bölcsőt, amit időről időre meghirdetünk és újszülöttek családjainak adunk kölcsön, amíg elfér benne a baba. További bölcsőket vidéki partnerszervezeteink helyben juttatják el családokhoz. A Mozgalom bölcsőinek a célja, hogy a közösségteremtés eszközei legyenek. Azon túl, hogy újabb és újabb babákoat ringathatnak majd, jelképei annak, hogy a gyermekvállalás közös ügy.

Ezen az űrlapon várjuk a jelentkezéseket a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vándorbölcsőire.

Vándorbölcsők szerte az országban 

Jelenleg a mozgalom saját bölcsőin kívül további vidéki helyszíneken vándorol Három királyfis bölcső az Ágymester szíves támogatásával, azért, hogy „a kívánt gyerekek megszülessenek”. Kiskunmajsán, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szentendrén, Tapolcán, Ürömön helyi civilszervezetek felelnek azért, hogy időről időre baba kerüljön a bölcsőbe és a gyermekvállalás öröme megfelelő publicitást is kapjon.

További személyek szervezetek is kapcsolódtak azóta a kezdeményezéshez. Szombathelyen, Bagon, Hévízgyörkön és Kispesten van még helyi felajánlásokból vándorbölcső.

Czotter András asztalos mester Ágymester Manufaktúráján keresztül is lehet bölcsőt venni, illetve vándorbölcsőt kérni, így pl. Felvidéken és más határon túli közösségekben is vannak bölcsők.

A gondolat a vándorbölcsőről azonban nem új, így tudomásunk van ezen kívül más bölcsőről is pl. Békéscsabán.

A cél megvalósulni látszik, egyre többen ismerik fel, hogy a gyermekvállalás közös ügy! Nem csak egy család, hanem egy egész közösség várja a megérkező gyermeket!

Helyi közösségként szívesen lennétek egy bölcső gazdái?

Vándorbölcsőt bárki csinálhat, felajánlhat. Lehet új a bölcső, amihez bizonyára találtok egy jó asztalost, aki az ügy nemes voltára való tekintettel méltányos áron elkészíti. A költségeket osszátok el! Keressetek rá támogatót, adjátok össze Ti, kérjetek árengedményt! Polgármester, civil szervezet, egyházi csoport, vállalkozó, de akár egy közösség tagjai is kifizethetik részben vagy egészben a bölcső árát. A bölcső lehet egy régi darab is, ami még biztonságos és tiszta.

Hasonló módon lett vándorbölcső Vas megyében, Kispesten, Bagon, … Legyen Nálatok a következő!

Jelentkezzetek nálunk, ha van már vándorbölcsőtök és szívesen működtök velünk együtt, vagy tanácsra, segítségre van szükségetek: gesztes.olympia@haromkiralyfi.hu


1. Itt látható a vasi bölcső képe

 


2. Ez pedig a kispesti bölcső képe

Babát vártok és szeretnétek, ha bölcsőben ringathatnátok?

Ezen az űrlapon várjuk a jelentkezéseket a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vándorbölcsőire az egész ország területéről. A részletes feltételeket megtaláljátok az űrlapon! Az aktuális sorsolás időpontját a Facebookon és a honlapon tesszük közzé.

Helyi bölcsők, ahol helyi partnerszervezeteink gondoskodnak a bölcső jó helyre kerüléséről 

Ide csak az adott környékről jelentkezhettek, a pontos időpontokat, feltételeket érdeklődjétek meg a helyi szervezeteknél!


BABAZÁSZLÓ

Gondolkodtál már azon, hogy miért van az, hogy ha valaki végleg eltávozik közülünk, tiszteletére fekete zászlót tűzünk ki, viszont ha egy kisbaba érkezik közénk, őt nem köszöntjük zászlóval?

Mi igen, és szeretnénk, ha ezentúl ez másképp lenne! 2011-ben Oberfrank Pál ötlete alapján országos szintű és reményeink szerint hagyományteremtő kezdeményezést indítottunk útjára, melynek keretében a csatlakozó önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak egyaránt zászlót tűznek ki épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük. A kezdeményezés népszerűsítésére egy grafikai pályázatot is kiírtunk, amire végül 198 pályamű érkezett.

Reméljük egyre többen éltek is a lehetőséggel, és együtt örülhetünk majd a mind gyakrabban felbukkanó babazászlóknak!

Babaköszöntő zászlók rendelhetők az info@haromkiralyfi.hu email címen.

A 2011-es pályázat eredményhirdetése:

A nyertes pályamű (közönségszavazat alapján):

     
Készítő: Molnár Ádám

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!